FAQ Healthy UCoins

Wat

 • Healthy UCoins project®

  Het Healthy UCoins project® is een testproject van Delhaize dat mensen wil aanmoedigen om evenwichtig te eten.
  Deelnemers ontvangen 20% korting bij Delhaize geïntegreerde supermarkten in België1 op producten geregistreerd met Nutri-Score A en B2, zoals fruit, groenten, noten en water. Zo wordt beter eten kinderspel.

 • Wat wil Delhaize bereiken met het Healthy UCoins project®

  Meer dan ooit streven mensen, jong en oud, naar een gezondere levensstijl, door meer te bewegen en beter te eten.
  Delhaize wil hen daarbij helpen. Beter eten maakt al voor vele jaren deel uit van Delhaize’s missie. Zo was Delhaize de eerste supermarkt in België die het Nutri-Sore-label naar de winkelrekken bracht. Nutri-Score rangschikt voeding van voedingsmiddelen waarvan de consumptie beperkt moet worden (E) tot voedingsmiddelen die te bevorderen zijn (A).
  Met het Healthy UCoins project® willen we Nutri-Score verder integreren in onze diensten, zodat we mensen nog beter kunnen helpen richting een gezonde levensstijl.

 • Het Healthy UCoins project® is een initiatief van Delhaize, in samenwerking met Unbox. Wat is Unbox

  Het Healthy UCoins project® wordt ondersteund door Unbox. Unbox is een Belgisch bedrijf dat UCoins gebruikt als een innovatief verloningssysteem om werkgevers te helpen bij het aantrekken, behouden en belonen van werknemers.
  Delhaize, Unbox en de deelnemende partners willen de overheid inspireren om het voortouw te nemen en dit project te integreren in het parafiscale kader. Zo kunnen Delhaize en deze partnerbedrijven dit project uitrollen naar al hun personeelsleden via de Unbox technologie.

 • Waarom lanceert Delhaize het Healthy UCoins project® eerst als test

  Delhaize organiseert in eerste fase een testproject om te evalueren hoe we mensen kunnen aanzetten om meer evenwichtige voeding te kopen en bij gevolg beter te eten en te leven.
  Indien 20% korting geven op producten met Nutri-Score A en B niet aanzet tot het kopen van evenwichtigere voeding, zullen we andere manieren onderzoeken om onze missie kracht bij te zetten.

Voor wie

 • Voor wie is het Healthy UCoins project® bedoeld

  Het Healthy UCoins project® is er voor iedereen die een gezonde levensstijl ambieert.
  Momenteel zijn er verschillende bedrijven in België, die deelnemen aan dit project. Omdat het om een testproject gaat, kunnen slechts een beperkt aantal werknemers per bedrijf deelnemen.

 • Hoe worden de deelnemers geselecteerd bij de externe organisaties

  Voor het externe testproject is dit gebaseerd op een 'wie eerst komt, eerst maalt'-mechanisme tot het aantal deelnemers per bedrijf bereikt is.

 • Krijgen alle deelnemers dezelfde korting

  Het Healthy UCoins project® geeft alle deelnemers een korting van 20% op producten geregistreerd met Nutri-Score A en B (maximum €50 per maand).

 • Hoeveel medewerkers zullen meedoen

  In totaal kunnen ongeveer 11 000 mensen deelnemen aan het testproject.

 • Is de korting ook van toepassing bij aankopen in Delhaize aangesloten winkels? Delhaize supermarkten in Luxemburg of bij thuislevering

  Neen. De 20% Healthy UCoins® korting op producten geregistreerd met Nutri-Score A en B is enkel geldig bij de geïntegreerde Delhaize winkels in België.

 • Waarom zijn medewerkers in andere bedrijven opgenomen in de testgroep

  Op basis van dit test project wenst Delhaize, samen met Unbox en de deelnemende bedrijven, de regering aan te zetten om dit te integreren in het parafiscaal systeem. Zo kunnen Delhaize en deze partnerbedrijven dit project uitrollen naar al hun personeelsleden via de Unbox technologie.

 • Hoe lang duurt het testproject

  Het testproject zal drie maanden duren.

Plus-kaart

 • Ik heb geen Plus-kaart. Kan ik de korting ontvangen

  Het hebben van een Plus-kaart is vereist om te kunnen deelnemen aan dit testproject.
  Je kan gratis en makkelijk je Plus-kaart aanvragen via deze link.

 • Waar kan ik mijn Plus-kaartnummer terugvinden

  Je vindt je Plus-kaartnummer op de achterkant van je kaart. Is het nummer niet meer leesbaar? Dan raden we je aan om hier een nieuwe kaart aan te vragen.

 • Mijn huidige Plus-kaart staat op naam van mijn partner, die niet bij Delhaize of één van de partners werkt. Kan ik mij met deze kaart registeren

  Ja, dit is mogelijk. Een gezin kan verschillende Plus-kaarten hebben die allen gelinkt zijn aan één account, maar slechts één persoon per gezin kan registreren voor het testproject.

Korting

 • Wat houdt de Nutri-Score-korting in

  Nutri-Score is een label dat de voedingswaarde van producten beoordeelt aan de hand van een wetenschappelijk algoritme.
  Dankzij het Healthy UCoins project® krijg je als deelnemer 20% korting op producten met een Nutri-Score A en B bij Delhaize, met een maximum van €50 per maand.
  Je kan de geregistreerde producten controleren via de Delhaize-app op je smartphone, in de webshop op Delhaize.be, op het elektronisch plaatje onder het product in de winkel of op de verpakking. De korting wordt meteen verrekend aan de kassa en is zichtbaar op je kassaticket.
  Je vindt de gedetailleerde voorwaarden hier.

 • Is de 20% korting enkel geldig op producten van het huismerk van Delhaize

  De 20% korting is van toepassing op alle producten geregistreerd met Nutri-Score A en B, zowel op het huismerk van Delhaize als van andere merken die Nutri-Score gebruiken.
  Om na te gaan of een product geregistreerd is, kan je de barcode van het product scannen in de winkel, of het product opzoeken in de webshop, of het elektronisch plaatje onder het product in de winkel bekijken of je vindt het terug op de verpakking.
  Je vindt de gedetailleerde voorwaarden hier.

 • Wat gebeurt er indien er reeds een promotie is op een product (producten) met een Nutri-Score A of B (bv. 1+1 gratis)? Kan je beide kortingen cumuleren

  De korting wordt toegepast bovenop de andere promoties. De korting van 20% is niet van toepassing op afgeprijsde producten (aangeduid met een sticker op de verpakking).
  Je vindt de gedetailleerde voorwaarden hier.

 • Waar zal de toegepaste korting te raadplegen zijn

  Je korting wordt onmiddellijk verrekend aan de kassa en is te zien op je kassaticket. Je vindt de gedetailleerde voorwaarden hier.

 • Wat gebeurt er als ik mijn Plus-kaart niet gebruik

  Je Plus-kaart is nodig om korting te ontvangen aan de kassa.
  Indien je deze niet bij je hebt, krijg je geen korting.

 • Hoe weet ik hoeveel mijn resterende saldo bedraagt

  Het resterende saldo wordt vermeld op het kassaticket.
  Als de maximale korting in de loop van een maand niet wordt opgebruikt, dan wordt het resterende bedrag niet overgezet naar de volgende maand.

 • In welke Delhaize-winkels krijg ik korting

  In alle geïntegreerde Delhaize-winkels in België.
  Je vindt de lijst van de deelnemende winkels hier.

 • Werkt de korting ook bij de snelle kassa (selfscan, quick san)

  Ja, zolang je je Plus-kaart maar gebruikt in een geïntegreerde Delhaize winkel of bij een online aankoop op het ogenblik dat je aankoop afhaalt in een geïntegreerde Delhaize winkel (mits bestelling en afhaling tijdens de duur van het project).
  De korting is dus niet geldig bij AD Delhaize, Delhaize Proxy, Delhaize Shop & Go, niet bij thuislevering en ook niet bij Delhaize supermarkten in Luxemburg.

Nutri-Score

 • Waar vind je meer informatie over Nutri-Score

  Op onze website is meer informatie beschikbaar over dit voedingslabel: www.delhaize.be/nutriscore.

 • Hoe kan je gemakkelijk nagaan welke producten geregistreerd zijn met Nutri-Score A en B

  Op de webshop Delhaize.be kan je per categorie filteren op Nutri-Score A en B producten. Makkelijk dus wanneer je je winkelkarretje samenstelt.
  Vermeldt de verpakking het label Nutri-Score A en B of vind je de Nutri-Score A en B terug in de App of op de webshop, dan zit je goed.
  Je vindt de Nutri-Score eveneens op het elektronisch plaatje onder het product in de winkel
  En verder vind je de Nutri-Score A en B producten voornamelijk in zuivere en onbehandelde producten.
  Het merendeel van de groenten en fruit zijn Nutri-Score A en B producten, zeker als ze van het huismerk Delhaize zijn. Ook in de categorie van de ontbijtgranen en volkoren graanproducten vind je veel van deze producten. Wat betreft de afdeling vis en vlees, vind je de Nutri-Score A en B voornamelijk terug in de zuivere, onbehandelde producten. Zelfs in de blikken met verse groenten of diepvries groenten kan Nutri-Score A en B aanwezig zijn.

 • Zullen mensen producten kunnen kiezen op basis van Nutri-Score als nog niet alle producten geregistreerd zijn op basis van Nutri-Score in het Delhaize systeem

  We lanceerden Nutri-Score eind vorig jaar. We zetten alles op alles om elke dag nieuwe producten toe te voegen.
  De deelnemer kan de Nutri-Score nagaan hetzij op de Delhaize app, op de webshop, op het elektronisch plaatje onder het product in de winkel of op de verpakking. Het is mogelijk dat een product niet geregistreerd is of dat de korting niet toegekend is, maar dat is net waarom we deze test organiseren: we willen ervan leren en het initiatief verbeteren.

 • Waarom krijg ik een foutmelding wanneer ik een product scan met de app

  Niet alle producten zijn geregistreerd met een Nutri-Score in het systeem, waardoor je misschien een foutmelding te zien krijgt bij het scannen.
  Delhaize zet zich in om elke dag het gamma producten met een Nutri-Score label in het systeem aan te vullen.

 • Is de korting ook van toepassing op producten waarvan de Nutri-Score niet op de verpakking zichtbaar is

  Delhaize is momenteel bezig al zijn producten te voorzien van een Nutri-Score. Zo kan het zijn dat producten wel al een Nutri-Score hebben maar dat deze nog niet zichtbaar is op de verpakking of op de webshop.

Privacy

 • Wat gebeurt er met de aankoopdata als deelnemer

  Als deelnemer aan het testproject geniet je een 20% korting op Nutri-Score A en B producten.
  Wij willen nagaan of deze korting je aanzet tot het kopen van meer evenwichtige voeding. In dit kader bekijken wij of er een toename is op vlak van het aankoopgedrag in deze voedingsproducten ten aanzien van het bestaande aankoopgedrag.

 • Zal Delhaize nu op de voet volgen welke producten ik aankoop

  Neen. Delhaize doet enkel analyses op geanonimiseerde, geaggregeerde gegevens.

Evaluatie testproject

 • Wanneer wordt het test project geëvalueerd? En op basis van welke criteria

  We zullen het test project evalueren op basis van het aantal deelnemers, actieve gebruikers, % van Nutri-Score A en B producten aangekocht, en als de koopkracht op een positieve manier beïnvloed is.

 • Het test project telt ongeveer 11 000 deelnemers. Hoe wordt dit systeem gefinancierd als alle organisaties de test willen verder zetten

  Delhaize en Unbox zullen eerst evalueren of er een wens is om dit project verder te zetten en desgevallend het initiatief verfijnen. Daarna zullen we de externe bedrijven contacteren om verdere stappen te bespreken.


1De korting is niet van toepassing bij AD Delhaize, Delhaize Proxy, Delhaize Shop & Go, noch bij thuislevering of bij Delhaize supermarkten in Luxemburg.
2Niet alle producten zijn geregistreerd met een Nutri-Score in het systeem. Delhaize zet zich in om elke dag het gamma producten met een Nutri-Score label in het systeem aan te vullen.